Houten raamkozijnen hebben over het algemeen een lange levensduur, maar uiteindelijk zullen ze verslijten en vervangen moeten worden. Hier zijn enkele tekenen dat het tijd is om je houten raamkozijnen te vervangen:

   

   1. Houtrot: Als het hout van je kozijnen verweerd, gespleten of verrot is, kan dit betekenen dat het tijd is om ze te vervangen. Houtrot kan leiden tot structurele schade en kan ook leiden tot een slechte isolatie.

   1. Slechte isolatie: Oude houten raamkozijnen hebben vaak slechte isolatie, waardoor er tocht ontstaat en je energierekening hoger wordt. Als je merkt dat je kozijnen niet goed afsluiten of dat er tocht doorheen komt, kan het tijd zijn om ze te vervangen.

   1. Beschadigingen: Beschadigde kozijnen kunnen leiden tot lekkages, waterschade en schimmelvorming. Als je kozijnen beschadigd zijn door bijvoorbeeld inbraak of stormschade, is het belangrijk om ze te vervangen.

   1. Onderhoudskosten: Als je merkt dat je steeds meer geld moet uitgeven aan het onderhoud van je houten raamkozijnen, kan het financieel voordelig zijn om ze te vervangen. Nieuwe kozijnen zijn vaak beter geïsoleerd en hebben minder onderhoud nodig.

  Over het algemeen is het een goed idee om je houten raamkozijnen elke 15-20 jaar te inspecteren en te overwegen of vervanging nodig is.